Hebt u een verwarmingsketel die ouder is dan vijf jaar? En heeft het toestel een vermogen van 20 kW of meer? Dan bent u verplicht om een verwarmingsaudit te laten uitvoeren. Ook hiervoor kan u bij ons terecht.

Een periodieke verwarmingsaudit is sinds enkele jaren verplicht voor alle oudere cv-installaties. Ze geldt enkel voor centrale verwarmingen, niet voor afzonderlijke toestellen zoals kachels, open haarden of badgeisers.

Auditrapport

Bij de audit onderzoeken we uw verwarmingsketel grondig en kijken we naar het rendement. Ook gaan we na of de ketel past bij de woning. Na afloop krijgt u een auditrapport. Dit dient u te bewaren zolang het toestel in gebruik is.

In het rapport staan adviezen om het rendement en de prestaties van uw cv-installatie te verbeteren. Ook leest u wat een vervanging door een modern toestel u oplevert. Het is niet verplicht om de adviezen op te volgen.

Meer weten?

Hoe vaak u een audit moet laten uitvoeren ligt aan het vermogen en de leeftijd van uw installatie. Bel ons als uw ketel vijf jaar oud is. Als erkend technicus verwarmingsaudit kunnen wij u steeds verder helpen.